Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • This event has passed.

Creme de la creme de Bourgogne – vin og middag på STUD!O

17. september kl. 18:00 - 22:00

STUDIO x Bouchard Pére & Fils

Årgangschampagne, Puligny Montrachet, Meursault Le Porusot, Vosne Romanée Les Suchots og Nuits Saint Georges Les Cailles – i ældre årgange. Alder, håndværk og terroir har i den grad en betydning, når STUDIO serverer håndplukkede premier cru-vine fra Bouchard Pére & Fils onsdag 17. september.

Bourgogne er efterhånden umulig at komme prismæssigt i nærheden af. For ikke at tale om bourgognevine fra de eftertragtede premier cru-marker. Og 1’er Cru topvine med alder hører i den grad til blandt sjældenhederne. Men onsdag 17. september giver toprestauranten STUDIO bourgogneentusiaster mulighed for at smage premier cru-vine med alder fra en af Beaunes mest respekterede producenter Bouchard Père & Fils.

STUDIOs køkkenchef Alan Bates sætter menu til de eksklusive vine og serverer 4 eksklusive snacks og fire udsøgte retter, der præsenterer det bedste fra britens velsmagende køkken: trøfler, hummer, pighvar, kanin og udvalgte franske oste. Vinmæssigt varmer restaurantchef Jesper Nielsen aftenen op med en 1996 årgangschampagne fra Champagne Henriot (serveret fra magnum), for herefter at sende gæsterne ud på en reel tour de force i Bouchard Pére & Fils udsøgte marker i hjertet af Bourgogne.

Aftenens første servering af sensommersalat flankeres af ung, sprød Puligny Montrachet 2018. Herefter får pighvaren cremet modspil fra Meursault 1’er Cru Le Porusot i 2008 årgangen, som er perfekt drikkemoden nu. Aftenens hovedret kanin flankeres af aftenens anden 1’er Cru vin, nemlig den fløjlsbløde Vosne Romanée fra Les Suchots-marken i aristokratiske Vosne-Romanée, der serveres i 2007-årgangen. Aftenens sidste rødvin er endnu en 1’er Cru, nemlig mørk, intens Nuits Saint Georges fra enkeltmarken Les Cailles i en sjælden 2000-årgang.

Aftenen afsluttes med kaffe, STUDIOs hjemmelavede petit fours og Marc de Bourgogne og Fine de Bourgogne fra udvalgte Bourgogneproducenter bl.a. Roulot.

 

Menu

4 snacks - Champagne Henriot 1996 (magnum)

Sensommersalat – Puligny Montrachet 2018

Pighvar – Bouchard Pére & Fils Meursault Le Porusot 2008

Kanin – Bouchard Pére & Fils Vosne Romanée Les Suchots 2007

Tempererede oste - Bouchard Pére & Fils Nuits Saint Georges Les Cailles 2000

Pris: 3500 kr. + gebyr for 4 snacks, 4 retter, kaffe, petit four + årgangschampagne samt vinmenu fra Bouchard Pére & Fils.

 

Om Bouchard Père & Fils

Bouchard Père & Fils er en af de ældste producenter i Bourgogne og den største ejer af 1er og Grand Cru marker i Côte d’Or. Huset ejer bl.a. 12 hektar Grand Cru, samt 74 hektar Premier Cru, marker. Hovedsædet er Château de Beaune, det gamle kongeslot fra 1400-tallet med 10 meter tykke mure, perfekt til at lagre vin. I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils og investerede en formue i et nyt vineri, der stod færdigt i 2005. I den 3-etagers underjordiske bygning sørger tyngdekraften for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Den moderne teknologi kombineret med en stor viden sikrer, at domænets mange vine hver især kan udtrykke netop sit terroir, hvilket er så unikt for Bourgogne. Bouchard Père & Fils har været igennem en fantastisk udvikling de seneste mange år og laver i dag nogle af de allerbedste vine fra området med en tårnhøj kvalitet, der bliver bedre og bedre hvert år. Forhandles af Erik Sørensen i Danmark.

 

Om STUDIO

STUDIO er en personlig rejse ind i køkkenchef Alan Bates’ gastronomiske visioner, der på rebelsk vis kombinerer præcist håndværk med fransk gourmet, britisk DNA og østens mystik. Menuen følger sæsonerne tæt og skifter i takt med Alan Bates’ legesyge strøm af ideer. Med en enorm sans for detaljen, et serviceniveau i den absolutte topklasse og en konstant søgen efter sublim kvalitet omsættes ideerne til spillevende gastronomiske oplevelser funderet i bundsolidt håndværk. STUDIO er en afslappet gourmetrestaurant med rock’n’roll i højtalerne og en tilbagelænet stemning. Visuelt er anretningerne minimalistiske, mens elementerne eksploderer af velsmag. Vinmenuen er gedigen og klassisk og trækker gerne på nogle af de bedste årgange fra vores gamle vinkælder.

Detaljer

Dato:
17. september
Time:
18:00 - 22:00
Begivenhed Kategori:

Sted

The Standard, Restaurant Studio
Havnegade 44
København K, 1058 Danmark