Indlæser Begivenheder

Følg med – programmet opdateres løbende

Begivenheder Search and Views Navigation

Begivenhed Views Navigation

august 2020

Mad:samtalen om jordbrug

26. august kl. 15:30 - 18:00

Vi åbner Madland med en vigtig samtale om første led i værdikæden, nemlig jordbruget. Vores traditionelle landbrugsformer er for længst udfordret og brudt, men hvad er problemet egentlig? Vi ser flere bud på en nye modeller, der både peger tilbage til rødderne og ind i laboratoriet. Har nogle af dem løsningen, eller ligger den et sted midt i mellem? Hvem er med til at definere, hvordan og hvorfra vi skal forsynes? Og hvilket ansvar har vi som forbrugere for, at…

Læs mere »

Den lille københavnerpicnic

29. august

Hent mad og vin til din picnic fra din lokale restaurant eller bar, eller tag på opdagelse i et andet nabolag. Picnicstationer i byens grønne åndehuller skabes i Københavns nabolag. Restauratører og vin- og ølbutikker går sammen om en station eller et nabolag. Københavnerne og turisterne medbringer selv tæppe, service og vælger deres yndlingsspot til picnic. Den lille københavnerpicnic iværksættes af Koalition.

Læs mere »

Performative dining session med Georg Jagunov og Saito CPH

30. august
Reef Art Space, Korsgade 12
København N, 2200 Danmark

Gourmetoplevelse for alle sanser i kunstudstillingen, Brewing the Primodial Soup. Kunstner Georg Jagunov og kok Takashi Saito har sammen skabt denne session hvor mad og kunst er integreret i en totaloplevelse. De udstillede skulpturelle genstande bringer erindringer om urvæsener fra havet, og sammen har de arbejdet på at sløre grænsen mellem mad og kunst. På en rundvisning i udstillingen vil du blive introduceret til kunstværkerne og forskellige madingredienser. Saito er et ambitiøst og bæredygtigt køkken, som er især kendt for…

Læs mere »

september 2020

Mad:samtalen om socialgastronomi

2. september kl. 15:30 - 18:00

Uden mad og drikke duer helten ikke, men når mad fungerer som accelerator for social forandring, er det næppe næringsindhold eller smagsnoter, der gør den store forskel. Denne onsdag sætter vi fokus på socialgastronomi og møder nogle af de hverdagshelte, der arbejder med mad og måltider som værktøj for inklusion og uddannelse af udfordrede samfundsborgere. Vi er efterhånden blevet enige om, at den grønne dagsorden er vigtig, men hvordan skruer vi op for den sociale bæredygtighed – både i køkkenerne…

Læs mere »

Verdenspremiere på Det økologiske bønnemøde

2. september kl. 17:00 - 18:00
Staldkøkkenet, Slagtehusgade 11
København V, 1715 Danmark

Trine Krebs og Francis Cardenau kalder til økologisk bønnemøde. En messe om bælgfrugter; hvad bønner, linser og ærter er, og hvad de kan komme til at betyde for os igen. Bønnerne har nemlig altid været her og indgår i milliarder af daglige måltider kloden rundt. Og lige nu bevæger de sig længere og længere ind i din daglige mad, fordi de er en rigtig god genvej til måltider med mindre kød. Men det skal smage godt, mens vi letter trykket…

Læs mere »

Wild Matcha Workshop med Wildcrafted Dinners

3. september kl. 17:00 - 18:30
Reef Art Space, Korsgade 12
København N, 2200 Danmark
+ Google Map

Kom og lær, hvordan man laver ekstravagant skummende te af vilde danske planter og tang. Arrangementet bliver afholdt af Wildcrafted Dinners, et nyt initiativ af en gruppe vilde madeksperter og kreative sjæle. Med en række events, er deres mål at åbne folks sind for indsamling af vilde planter (sankning), og vise hvor let tilgængelig og velsmagende vild mad kan være. Arrangementet afholdes i kunstudstillingen, Brewing the Primordial Soup, om næring og evolution skabt af Georg Jagunov. Udstillingen finder sted mellem…

Læs mere »

Performative dining session med Georg Jagunov og Saito CPH

6. september
Reef Art Space, Korsgade 12
København N, 2200 Danmark
+ Google Map

Gourmetoplevelse for alle sanser i kunstudstillingen, Brewing the Primodial Soup. Kunstner Georg Jagunov og kok Takashi Saito har sammen skabt denne session hvor mad og kunst er integreret i en totaloplevelse. De udstillede skulpturelle genstande bringer erindringer om urvæsener fra havet, og sammen har de arbejdet på at sløre grænsen mellem mad og kunst. På en rundvisning i udstillingen vil du blive introduceret til kunstværkerne og forskellige madingredienser. Saito er et ambitiøst og bæredygtigt køkken, som er især kendt for…

Læs mere »

Mad:samtalen om cirkulær mad

9. september kl. 15:30 - 18:00

Mængden af ressourcespild i fødevareproduktion kan være enorm, hvis de overskydende ressourcer ikke udnyttes. Heldigvis ser vi flere producenter og køkkener, der formår at udnytte deres restprodukter til at skabe ny værdi. Når en mands skrald er en anden mands guld, fører det til innovative produkter og spirende samarbejder på tværs. Måske kan den cirkulære mad være en af nøglerne til at løse madsystemets udfordringer?

Læs mere »

Fra Mark til Mel

9. september kl. 18:00 - 20:15
Jernbjerggaard Økologiske Landbrugsskole, Selandia Park 6
Ringsted, 4100 Danmark
+ Google Map

Kom med på en kort markvandring og se vores korn blive til mel i mølleriet. Efterfølgende serverer skolens landmands - og kokkeelever et let måltid og drikke, hvor kornet spiller hovedrollen. Se kornet på marken, test dig selv i "kend dit korn", se et mølleri og mød mølleren, Fintan Keenan. Smag også på mel og øl - hvor korn er kilden. Deltagelse er gratis.

Læs mere »

Art, Science, and Aesthetics of Japanese Cuisine. Foredrag v. professor Ole G. Mouritsen

10. september kl. 17:00 - 18:00
Reef Art Space, Korsgade 12
København N, 2200 Danmark
+ Google Map

Bliv klogere på japansk madkultur til dette foredrag med Ole G. Mouritsen, der i mange år har fordybet sig i og formidlet om det japanske køkken. Ole G. Mouritsen PhD DSc er fysiker og professor i gastrofysik og kulinarisk madinnovation ved Københavns Universitet. Han er præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi og direktør for det danske nationale forsknings- og kommunikationscenter Taste for Life. I sin fritid laver han mad, samarbejder med kokke, deler sin viden om alle aspekter af mad…

Læs mere »

Grønt Marked med talks og workshops

13. september kl. 10:00 - 15:00
Refshalevej, Refshalevej 213A
København K, 1432

Foto: Markus Oxelman Tag på udflugt til Refshaleøen og mød lokale landmænd og småproducenter. Grønt Marked er et nyt månedligt madmarked, hvor du kan købe nogle af de bedste fødevarer i Danmark direkte fra producenten. I anledning af Madland afholder vi en række workshops og paneldebatter med gode råvarer og bæredygtighed i centrum. Du kan lære at filetere en fisk og gro svampe derhjemme og blive klogere på bæredygtige indkøbsvaner og producenternes perspektiver på bæredygtighed, kooperativ og cirkulær produktion.

Læs mere »

Mad:samtalen om iværksætteri

16. september kl. 15:30 - 18:00

Der er stor grund til begejstring, når man kigger på alle de passionerede mad-iværksættere, der pibler frem på den danske madscene, men det er ikke let at trænge igennem muren og stable en sund og bærdygtighed virksomhed på benene. Så hvordan kan vi skabe et frugtbart miljø for start-ups inden for fødevarer, madkoncepter og foodtech, samt øge og succesraten for fremtidens mad-iværksættere? Det bliver vi klogere på, når vi denne onsdag hører om rejsen fra idé til succes og bumpene…

Læs mere »

Mad:byen – Danmarks bedste osteret 2020

20. september kl. 14:00 - 18:00

Årets mest velsmagende kokkekonkurrence er tilbage. 20. september 2020 udfordrer Mejeriforeningen og Ost & ko igen landets kokke til at kreere kongerigets bedste ret med ost og dyste om præmien på 20.000 kr. og titlen som Danmarks bedste osteret 2020. Et stærkt dommerpanel klar til at bedømme og kåre Danmarks bedste osteret: Helle Brønnum Carlsen, madkritiker på Weekendavisen, Lisbeth Jacobsen, kok og restauratør på Restaurationen, Lærke Kløvedal, madanmelder på Politiken, Rasmus Palsgård, journalist på Feinschmeckeren og juryformand for den danske…

Læs mere »

Mad:samtalen om måltidet

23. september kl. 15:30 - 18:00

Madens rejse gennem værdikæden slutter her – ved middagsbordet, i hospitalssengen eller i madpakken. Vi kommer rundt om både den grønne hverdagsmad og de offentlige måltider, når vi denne onsdag kigger nærmere på måltidets mange former og farver. KØB BILLETTER

Læs mere »

Madland afterparty x FoodSHIFT 2030 kickoff

24. september

Når Madland slukker pulserer madsystemet i København og omegn videre mod større mangfoldighed, fylde, bæredygtighed og lækkerhed. Det fejrer vi med et brag af en efterfest, hvor du som jordbruger, landmænd, fisker, producent, købmand, kok, medie- og madperson og borger er inviteret til CPH Food Space i Kødbyen til fejring, gentænkning og udvikling af Danmark som madland efter festivalen. Festen er med folkekøkken og bobler. Sæt kryds i kalenderen allerede nu og følg med her på siden. Kærlig hilsen FoodSHIFT…

Læs mere »
+ Eksporter begivenheder