Om Madland

Madland er en madpolitisk gentænksfestival, der samler de jordbrugere, landmænd, fiskere, producenter, købmænd, kokke, medie- og madfolk og borgere, der vil benytte genstarten til at gentænke madsystemerne i Danmark. Madland favner de gode folk bag maddanmark og giver deres idéer, koncepter, erhverv og events plads i festivalprogrammet med formålet om at engagere dig og os andre i, at vi alle har en vigtig rolle i et bæredygtigt madsystem.

Dato og sted

26. august - 25. september.

Madland har hovedkvarter i CPH Food Space i Kødbyen i København, men festivalens mange aktiviteter og begivenheder vil være fordelt over hele København og omegn.

De 6 spor

Madland har 6 spor, der kategoriserer begivenheder og andre aktiviteter i programmet:

  • Mad:samtalen: Rummer samtaler, podcasts og andre ord om at gentænke maddanmark under emner som socialgastronomi, iværksætteri, land- og jordbrug, klima, cirkulær økonomi, offentlige måltider, madsystembrydere og børn og unge.
  • Mad:skolen: Vil maddanne og skabe interesse for råvarer og madlavning gennem køkkenskoler, workshops, smagninger og andre dannende og uddannende events online eller fysisk.
  • Mad:byen: Sker på byens spisesteder, restauranter og beværtninger og samler de events, artikler, rapporter og film, der omhandler bylivet for folk, der spiser- og drikker ude. Bl.a. sker Den lille københavnerpicnic, der i samarbejde med lokale restauranter og barer skaber en række picnicstationer i byens grønne åndehuller.
  • Mad:hjemmet: Samler events, aktiviteter, film osv., der understøtter, at folk går i køkkenerne derhjemme og spiser sammen. Sporet vil rumme online og offline fællesspisninger, fælles madlavning/madskoler m.m.
  • Mad:landet: Sporet inviterer københavnerne ud på landet for at møde og lære af de landmænd, jordbrugere og producenter, der forsyner byen. Det kan være gårdbesøg, høstmiddage, høsthjælp mm.
  • Mad:havet: Favner events, der sker i og omkring havet, for at give større interesse og mod på havets uopdagede ressourcer. Det kan være fisketure, auktionsbesøg, tanghøst og lignende.

Hvem tager del?

Madland har mødt stærk opbakning fra aktører over hele madsystemet - listen ovre hvem der tager del i Madland favner blandt andet: Peter Larsen Kaffe, Staldkøkkenet, Kitchen Collective, Havhøst, Mejeriforeningens Ost & ko, Seerupgaard, Æblerov, Folkets Madhus, Jalm&B, Irma, FoodSHIFT 2030, Godis Grønt m.fl.

Hvem står bag Madland?

Madland er første initiativ fra den nye platform Baglandet: En madpolitisk møde-, medie- og vidensplatform, hvor danskerne kan blive klogere på det store og ofte uoverskuelige system, der ligger bag de råvarer og produkter, vi spiser til daglig.Baglandet vil desuden forbinde og forene professionelle aktører i madsystemet og på den måde sætte scenen for, at nye møder, samarbejder og værdifællesskaber kan gro sammen. Baglandet er stiftet af Koalition i 2020 og går i luften som aktiv møde-, medie- og vidensplatform i 2021.

Vil du vide mere?

Presse og kommunikation: 

Louise Taarnhøj: Presse- og medierådgiver
27288879 | louise@koalitionkbh.dk 

 

Partnerskab og program: 

Jacob Damgaard: Festivaldirektør
22905025 | jacob@koalitionkbh.dk 

 

Talsperson:  

Marie Sainabou Jeng: Stifter og direktør
26147260 | marie@koalitionkbh.dk