Om Madland

Madland er en madpolitisk gentænksfestival, der samler de jordbrugere, landmænd, fiskere, producenter, købmænd, kokke, medie- og madfolk og borgere, der vil benytte genstarten til at gentænke madsystemerne i Danmark. Madland favner de gode folk bag maddanmark og giver deres idéer, koncepter, erhverv og events plads i festivalprogrammet med formålet om at engagere dig og os andre i, at vi alle har en vigtig rolle i et bæredygtigt madsystem. Madland har hovedkvarter i CPH Food Space i Kødbyen i København, med aktiviteter og begivenheder fordelt over hele København og omegn.

Festivalen foregik 26. august - 25. september 2020.

Festivalen er første initiativ fra den nye platform Madland: En madpolitisk møde-, medie- og vidensplatform, hvor danskerne kan blive klogere på det store og ofte uoverskuelige system, der ligger bag de råvarer og produkter, vi spiser til daglig. Madland vil desuden forbinde og forene professionelle aktører i madsystemet og på den måde sætte scenen for, at nye møder, samarbejder og værdifællesskaber kan gro sammen. Madland er stiftet af Koalition i 2020 og går i luften som aktiv møde-, medie- og vidensplatform i 2021.

De 6 spor

Madlands mange aktiviteter og begivenheder er fordelt på 6 tematiske spor, som gør det nemt at finde ud af, hvad du kan opleve på festivalen.

  • Mad:samtalen - Rummer samtaler og debat med fokus på at gentænke Danmark som madland under emner som iværksætteri, land- og jordbrug, klima, cirkulær økonomi, madspild mm.
  • Mad:skolen - Byder på begivenheder, der vil maddanne og skabe interesse for råvarer og madlavning gennem køkkenskoler, workshops, smagninger og andre lærerige aktiviteter.
  • Mad:byen - Inviterer til events på byens spisesteder, restauranter, barer og beværtninger med fokus på at fremme en både social, økonomisk og miljømæssigt bæredygtig kultur på de steder, vi spiser og drikker ude.
  • Mad:hjemmet - Kom med til fællesspisninger, social madlavning, madskoler og meget mere - Mad:hjemmet rummer events, der vil inspirere folk til at gå i køkkenerne derhjemme og dyrke det at spise sammen.
  • Mad:landet - Inviterer dig ud af byen til gårdbesøg, høstmiddage, markhjælp og meget mere, hvor du kan møde og lære af de landmænd, jordbrugere og producenter, der forsyner os.
  • Mad:havet - Byder på events, der sker i og omkring havet, for at give større interesse og mod på havets uopdagede ressourcer - fra fisketure og tanghøst til fiskeauktioner og meget mere.

Hvem tager del?

Madland har mødt stærk opbakning fra aktører over hele madsystemet - listen ovre hvem der tager del i Madland favner blandt andet: Peter Larsen Kaffe, Staldkøkkenet, Økologisk Landsforening, Kitchen Collective, Havhøst, Mejeriforeningen, Seerupgaard, Æblerov, Folkets Madhus, Jalm&B, Irma, FoodSHIFT 2030, Godis Grønt m.fl.

Vil du vide mere?

Presse og kommunikation: 

Louise Taarnhøj: Presse- og medierådgiver
27288879 | louise@koalitionkbh.dk 

 

Partnerskab og program: 

Jacob Damgaard: Festivaldirektør
22905025 | jacob@koalitionkbh.dk 

 

Talsperson:  

Marie Sainabou Jeng: Stifter og direktør
26147260 | marie@koalitionkbh.dk

Madlands forholdsregler for Covid-19

For at tage hånd om vores publikum, arrangører og medvirkende ønsker vi at skabe en festival med et trygt miljø, der lever op til de til en hver tid gældende retningslinjer for håndtering af Covid-19. Med en festival delt op på flere små arrangementer med begrænset antal billetter sikrer vi rum til at udfolde festivalen på ansvarlig vis. 

Vi opdaterer løbende denne side.

OBS! Størstedelen af arrangementerne bliver afholdt af de enkelte arrangører og der er deres ansvar at overholde de gældende regler for mindskning af smittespredning. 

Madlands forholdsregler: 

Sikker afstand

Til alle vores arrangementer - både indendørs og udendørs - vil vi sikre god afstand mellem vores gæster.

Klar information om god adfærd

Vi opfordrer vores gæster til at holde afstand, og vi vil sørge for, at de har let adgang til at vaske og afspritte hænder til alle arrangementer.

Grundig rengøring, vask og desinfektion

Under festivalen vil vi gøre grundigt rent og desinficerer de kontaktpunkter, mange rører ved.

Sikkerhed for højt hygiejneniveau

Alle vores medarbejdere, samarbejdspartnere og frivillige har kendskab til myndighedernes anbefalinger og retningslinjer. De sørger for at holde god afstand og har fokus på hygiejne.