Om Madland

Madland er din madpolistisk møde-, medie- og vidensplatform med mål om at bidrage til en gentænkning af madsystemet og en mere bæredygtig fødevarefremtid.

Her kan du blive klogere på store og uoverskuelige madsystem, der ligger bag de råvarer og produkter, vi spiser til daglig, og du kan ruste dig til at tage kritisk stilling og træffe oplyste valg om, hvor og hvordan du bruger dine madpenge. Madland arbejder også for at skabe et fælles samlingspunkt på tværs af madsystemet og sætte scenen for, at nye møder, samarbejder og værdifællesskaber kan spire blandt professionelle aktører, der tager gaflen i den anden hånd og arbejder for at bryde med madsystemet, som vi kender det i dag.

Planerne for Madland er mange og forskelligartede, fra podcastsmagasiner og nyhedsbreve til møder, events og meget andet. Fælles for det hele bliver et stædigt fokus på oplysning og kritisk stillingtagen, men altid med et nysgerrigt udgangspunkt i madglæde og jagten på den gode smagsoplevelse.

Vi håber, at du vil følge med, og at vi gennem sjov, velsmag og oplysning kan være med til at styrke den kritiske sans, der er så uendeligt vigtig at bære med sig ude i det danske madland. Det er nemlig de gode, kritiske og nysgerrige spørgsmål, der sikrer dig den bedste mad på tallerkenen i dag - og skubber til en positiv forandring i morgen.

Festival

I sensommeren samlede Madland jordbrugere, landmænd, fiskere, producenter, købmænd, kokke, medie- og madfolk og borgere til en madpolitisk gentænksfestival, der benyttede corona-usikkerheden som springbræt til at gentænke madsystemerne i Danmark.

Festivalen favnede de gode folk bag maddanmark og gav deres idéer, koncepter, erhverv og events plads i festivalprogrammet med formålet om at engagere alle dele af fødekæden i, at vi har en vigtig rolle at spille i et bæredygtigt madsystem.

Festivalen havde hovedkvarter i CPH Food Space i Kødbyen i København med aktiviteter og begivenheder fordelt over hele København og omegn.

Festivalen foregik 26. august - 25. september 2020.

De 6 spor

Madlands mange aktiviteter og begivenheder er fordelt på 6 tematiske spor, som gør det nemt at finde ud af, hvad du kan opleve på festivalen.

  • Mad:samtalen - Rummer samtaler og debat med fokus på at gentænke Danmark som madland under emner som iværksætteri, land- og jordbrug, klima, cirkulær økonomi, madspild mm.
  • Mad:skolen - Byder på begivenheder, der vil maddanne og skabe interesse for råvarer og madlavning gennem køkkenskoler, workshops, smagninger og andre lærerige aktiviteter.
  • Mad:byen - Inviterer til events på byens spisesteder, restauranter, barer og beværtninger med fokus på at fremme en både social, økonomisk og miljømæssigt bæredygtig kultur på de steder, vi spiser og drikker ude.
  • Mad:hjemmet - Kom med til fællesspisninger, social madlavning, madskoler og meget mere - Mad:hjemmet rummer events, der vil inspirere folk til at gå i køkkenerne derhjemme og dyrke det at spise sammen.
  • Mad:landet - Inviterer dig ud af byen til gårdbesøg, høstmiddage, markhjælp og meget mere, hvor du kan møde og lære af de landmænd, jordbrugere og producenter, der forsyner os.
  • Mad:havet - Byder på events, der sker i og omkring havet, for at give større interesse og mod på havets uopdagede ressourcer - fra fisketure og tanghøst til fiskeauktioner og meget mere.

Hvem tager del?

Madland har mødt stærk opbakning fra aktører over hele madsystemet - listen ovre hvem der tager del i Madland favner blandt andet: Peter Larsen Kaffe, Staldkøkkenet, Økologisk Landsforening, Kitchen Collective, Havhøst, Mejeriforeningen, Seerupgaard, Æblerov, Folkets Madhus, Jalm&B, Irma, FoodSHIFT 2030, Godis Grønt m.fl.

Vil du vide mere?

Presse og kommunikation: 

Louise Taarnhøj: Presse- og medierådgiver
27288879 | louise@koalitionkbh.dk 

Partnerskab og program: 

Jacob Damgaard: Festivaldirektør
22905025 | jacob@koalitionkbh.dk 

Talsperson:  

Marie Sainabou Jeng: Stifter og direktør
26147260 | marie@koalitionkbh.dk

Madlands forholdsregler for Covid-19

For at tage hånd om publikum, arrangører og andre medvirkende til vores events, er vi altid opmærksomme på at leve op til de til en hver tid gældende retningslinjer for håndtering af Covid-19.

Nedenfor kan du se vores aktuelle indsatsområder. Vi opdaterer løbende denne side.

Sikker afstand

Til alle vores arrangementer - både indendørs og udendørs - vil vi sikre god afstand mellem vores gæster.

Klar information om god adfærd

Vi opfordrer vores gæster til at holde afstand, og vi vil sørge for, at de har let adgang til at vaske og afspritte hænder til alle arrangementer.

Grundig rengøring, vask og desinfektion

Under festivalen vil vi gøre grundigt rent og desinficerer de kontaktpunkter, mange rører ved.

Sikkerhed for højt hygiejneniveau

Alle vores medarbejdere, samarbejdspartnere og frivillige har kendskab til myndighedernes anbefalinger og retningslinjer. De sørger for at holde god afstand og har fokus på hygiejne.