Fakta om Madland
Madland er et madpolitisk og fællesskabende samlingspunkt for os, der vil en bæredygtig forandring af madsystemerne i Danmark. Et samlingspunkt, hvor vi vil engagere, inspirere og begejstre til undren såvel som handling.
Gennem møder, medier og viden vil Madland forbinde og ruste professionelle madfolk såvel som madborgere til at tage aktiv stilling til vores ansvar og indflydelse i den bæredygtige forandring. Sammen vil vi blive klogere på det uoverskuelige system, der ligger bag de råvarer og produkter, vi spiser til daglig, og sætte scenen for nye møder, samarbejder og værdifællesskaber blandt os, der tager gaflen i den anden hånd og arbejder og spiser for at bryde med madsystemet, som vi kender det i dag.
Kort opsummeret vil vi demokratisere vores madsystem. Det er nemlig åbenhed, viden og
gode, kritiske spørgsmål, der giver den bedste mad på tallerkenen i dag - og skubber til en positiv forandring i morgen.
Madland tester i 2021 en række formater. Glæd dig til podcasts, digitale magasiner, samtaler, artikler, studieture og meget mere.
Madland er stiftet i 2020 af Koalition og er sat i verden som virksomhedens aktivistiske bidrag til den bæredygtige forandring af vores madsystemer. Madland ejes og finansieres af Koalition.
Vil du vide mere?
Presse og medier
Louise Taarnhøj: Presse- og medierådgiver
27288879 | louise@koalitionkbh.dk
Program
Marie Sainabou Jeng: Stifter
26147260 | marie@koalitionkbh.dk
Event og kommunikation
Augusta Rosenbech Scheving: Projektleder
41692266 | augusta@koalitionkbh.dk
Partnerskaber
Jacob Damgaard: Stifter
22905025 | jacob@koalitionkbh.dk
Pressebilleder
Billederne på siden her kan frit downloades og bruges til omtale af Madland.
Klik på billederne for stor version, og husk at kreditere fotografen.
Ønsker du billederne i højere opløsning så kontakt Louise Taarnhøj: Presse- og medierådgiver
27288879 | louise@koalitionkbh.dk










Hvem taler om Madland
2020
4. oktober: Jyllands-Posten
Engang var trøflen en sydlandsk luksusvare. Nu finder flere og flere den i de danske skove
De kostbare trøfler dukker i stigende grad op i Danmark. Men kan de danske trøfler måle sig med de sydeuropæiske svampe, og hvorfor er det, vi pludselig finder flere af dem?


4. oktober: Finans
Engang var trøflen en sydlandsk luksusvare. Nu finder flere og flere den i de danske skove
De kostbare trøfler dukker i stigende grad op i Danmark. Men kan de danske trøfler måle sig med de sydeuropæiske svampe, og hvorfor er det, vi pludselig finder flere af dem?
16. september: Økologisk Nu
Peter Larsen Kaffe vil afskaffe alt sit affald
Der er for meget spild i kaffeproduktionen. Derfor igangsætter Peter Larsen Kaffe et omfattende initiativ, der skal gøre alle restprodukter til en ressource.


15. september: Dansk Handelsblad
Ny madfestival satser på det bæredygtige madmarked
I september kan mad- og køkkenfolk i hovedstadsområdet besøge mindre fødevareproducenter, gå på madskole og deltage i samtaler om madmarkedet.
7. september: KøbenhavnLiv
Madfestival: Landmænd og københavnere mødes om maden
Kødbyen har åbnet op for festival i madens tegn! Madland, som navnet røber, henviser til en madpolitisk gentænksfestival. Her skal jordbrugere, landmænd, fiskere, producenter, købmænd, kokke, medie- og madfolk samt borgere og alt derimellem, samles for at benytte genstarten til at gentænke madsystemerne i Danmark.


5. september: DitVesterbro
Åbningsfest: Madland blev skudt i gang med innovativ markedsplads og samtale om fremtidens madsystem
Festivalen Madland byder på mere end 60 events et fælles ønske om at gøre os klogere på den mad, vi spiser, og inspirere til at tage aktiv del i en gentænkning af vores madsystem. 26. august blev festivalen søsat med en stor åbningsfest i Kødbyens CPH Food Space.
3. september: Nordvest Liv
Kom til den første cider- og vinfestival i Nordvest
Dansk vin og cider har været under markant udvikling de seneste par år, og nu kan du deltage i en mini-festival, der har fokus på lige netop dette.


3. september: gastro
Madland
Den københavnske madfestival blev skudt i gang 26. august og løber frem til 25. september med en lang række arrangementer. Oplev bl.a. professor Ole G. Mouritsen holde foredrag om det japanske køkken og lær at lave mad med dansk tang.
1. september: Politiken
Krebsegilde, gadefest og grumset vin: Her er 7 ting, du skal spise, drikke og opleve i september
Vinbutikken Vin de Table i Nordvest forsøger sig nu med en miniputfest under overskriften ’Grumset, surt og sjasket’, og her vil arrangørerne fejre alle de »små skæve danske vin- og ciderproducenter«, fordi den bedste danske vin og cider »har både balance og kompleksitet«, som de skriver i programmet.


31. august: Scandinavia Standard
What’s On in Copenhagen: September 2020
Get your weekly greens straight from the people who grow them at Grønt Marked! Simply grab your basket and take a stroll to Lille Bakery, the market will be open from 10 am.
30. august: Food&Drink
Ny Madfestival ser dagens lys
I sommerfestivalernes fravær vil en nytænkt madfestival fra 26. august til 25. september se dagens lys i København og omegn. Den madpolitiske festival vil gentænke madsystemet gennem velsmag, oplysning og inddragelse.


28. august: Økologisk Nu
Iværksætter: Der er behov for at gentænke Danmark som madland
"Vi ikke kan blive ved med at fortsætte, som vi plejer," sagde Marie Jeng, da hun og flere økologiske fødevareproducenter deltog i den officielle åbning af festivalen Madland.
28. august: CSR.DK
Kaffefællesskab sætter cirkularitet og bæredygtighed på dagsordenen
Når vi brygger en kop kaffe, udnytter vi under 1% af kaffeplantens potentiale. For at skubbe kaffebranchen i en mere bæredygtig retning lancerer Peter Larsen Kaffe the Circular Coffee Community.


26. august: Copenhagen Food
Otte oplevelser, du ikke må gå glip af på Madland 2020
Smag, lyt og lær på Danmarks nye madpolitiske festival, Madland, hvor du fra onsdag 26. august til fredag 25. september kan sanse sig igennem et hav af arrangementer med alt det bedste fra maddanmark. En guide til dig med otte gode bud på madoplevelser på årets Madland.
26. august: Børsen
Direktør har stiftet madpolitisk festival
Marie Sainabou Jeng, direktør for Koalition og stifter af festivalen Madland, følger unge regenerative jordbrugere, der vil forandre dansk landbrugskultur.


26. august: Oplevelser i København
Madland 2020
En anderledes madfestival ser dagens lys i København og omegn fra 26. august – 25. september. Madfestivalen er en madpolitisk gentænksfest(ival), der samler de jordbrugere, landmænd, fiskere, producenter, købmænd, kokke, medie- og madfolk og borgere, der vil benytte genstarten post corona til at gentænke madsystemerne i Danmark.
25. august: Love Copenhagen
Madland: Ny madfestival åbner onsdag
Fra den 26. august til 25. september kan du komme til Madland – en ny madpolitisk festival, der vil gøre os klogere på, hvordan vi får et mere bæredygtigt madsystem. Festivalen har aktiviteter og begivenheder for de madglade over hele København og omegn, og du er naturligvis inviteret.


25. august: POV.International
Madland 2020: Ny madpolitisk festival gentænker madsystemet gennem velsmag, oplysning og inddragelse
Corona-foråret udstillede både svaghederne og styrkerne i vores madsystem. Det satte tankerne i gang hos aktørerne bag en nytænkt madfestival, der fra 26. august til 25. september ser dagens lys i København og omegn.
24. august: Børsen
Hvem har dyrket din tomat?
Madland er en ny madpolitisk festival i København. Festivalen Madland skal få os til at tænke over produktion og distribution af vores madvarer.


21. august: Heartbeats.dk
Mad kan både gøre dig klogere og dybere: Flere københavnske madfestivaler er på vej
Københavnerne har ikke mistet appetitten under coronakrisen. Tværtimod har flere fået øjnene op for, at madens kvalitet er vigtig. Så glæd dig. Sensommeren står i madfestivalernes tegn.
20. august: Alt for damerne
Festival: madpolitiske events
Fra den 26. august og en måned frem løber madfestivalen Madland af stablen i København og omegn. Det er en madpolitisk festival for dem, der interesserer sig for bæredygtighed, da formålet er at få danskerne til at tage aktivt del i den bæredygtige omstilling af vores madsystem.


19. august: Alt.dk
De 7 bedste madfestivaler, du (stadig) kan tage til i år - med corona-tiltag
Vi giver dig her et overblik over sommeren og efterårets madfestvialer, hvor du kan få inspiration under skønne maddage.
19. august: Bo Bedre
Københavns nye madfestival har et stærkt budskab
Festivalen har en aktivistisk dagsorden og byder på både smagfulde og tankevækkende madoplevelser.


19. august: Copenhagen Food
Ny madpolitisk festival vil gentænke madsystemet gennem velsmag, oplysning og inddragelse
I sommerfestivalernes fravær vil en nytænkt madfestival fra 26. august til 25. september se dagens lys i København og omegn. Med en stærk, aktivistisk og madpolitisk dagsorden inviterer Madland danskerne til at tage aktiv del i den bæredygtige omstilling af vores madsystem - en agenda, der udfoldes gennem madskoler, gårdbesøg, samtaler og et væld af lækre, tankevækkende madoplevelser.
17. august: Fødevarefokus
Ny madfestival ser dagens lys
I sommerfestivalernes fravær vil en nytænkt madfestival fra 26. august til 25. september se dagens lys i København og omegn. Den madpolitiske festival vil gentænke madsystemet gennem velsmag, oplysning og inddragelse


10. august: Ibyen
Ibyen guider til 6 coronasikre festivaler
»Danskere spiser mere og mere ude, og interessen for at lave mad hjemme er dalende. Vi vil bringe opmærksomheden til råvarerne tilbage og samtidig bygge bro til det mere bæredygtige køkken«, siger kvinden bag festivalen, Marie Sainabou Jeng.
1. august: Politiken
Her er 7 ting, du skal spise, drikke og opleve i august
Ibyens spiseseddel hjælper dig gastronomisk på vej gennem den sidste sommermåned.


26. juni: migogkbh
Grøn dagsorden: Ny madfestival ser dagens lys i København
Til august får København en ny, madpolitisk festival, der trodser udviklingen med en måned fuld af madglæde og kritisk stillingtagen. Med en stærk, aktivistisk og madpolitisk dagsorden inviterer Madland danskerne til at tage aktiv del i den bæredygtige omstilling af vores madsystem.
24. juni: Altinget
Madland 2020: Ny madpolitisk festival
Bliv klogere på blæksprutter og besøg et bynært øko-landbrug til ny festival med madpolitisk dagsorden i København.


24. juni: Fødevarefokus
Ny madpolitisk festival vil gentænke madsystemet
Årets festivalsæson synes at være visnet væk, inden den overhovedet nåede at spire, men til august trodser en ny, madpolitisk festival udviklingen med en måned fuld af madglæde og kritisk stillingtagen. Festivalen Madland, iværksat af Koalition, bliver uden store, tætte forsamlinger, men vil i stedet agere platform for mindre events over hele København og omegn.
22. juni: FødevareWatch
Ny madpolitisk festival ser dagens lys
Med intention om at gentænke madsystemet afholdes en månedlang ny madfestival i sensommeren i København. "Vi ser mening i at bruge genstarten som anledning til at gentænke Danmark som madland. Madlands mål bliver at oplyse, inspirere og engagere festivalgæster såvel som professionelle aktører til at tage aktiv stilling til egen indflydelse på den bæredygtige omstilling af vores madsystem," siger stifter af Madland og direktør i Koalition, Marie Sainabou Jeng.


19. juni: Økologisk Nu
Ny madpolitisk festival vil gentænke hele madsystemet
Årets festivalsæson synes at være visnet væk, inden den overhovedet nåede at spire, men til august trodser en ny, madpolitisk festival udviklingen med en måned fuld af madglæde og kritisk stillingtagen.